Expositie: Hannah Arendt

Hannah Arendt staat in deze maand van de filosofie centraal in Plein van Siena. Dit komt tot uiting in een aan haar gewijde expositie door verschillende kunstenaars: Gerard Vroon, Billha Zussman en Agatha Koers. U kunt de expositie bezichtigen van april tot september in Plein van Siena tijdens openingstijden van de winkel en tijdens de bijeenkomsten in de avond.

Openingstijden:
Dinsdag: 16:00-17:30 uur
Vrijdag: 13:00-17:30 uur (niet op goede vrijdag 15 april i.v.m. een viering)
Donderdag: 13:00-17:30 uur
Zaterdag: 12:00-17:00 uur

Beëindigd: Foto expositie: afbraak – Birgitta Maes en Annelies Schouten

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw, heb ik in Den Haag de opleiding aan de MTS voor fotografie en fotonica afgerond. De tijd van ‘een foto liegt niet’; het hele negatief vergroten in de doka, want kijken doe je door de lens, en grofkorrelige zwart wit foto’s, liefst met een rafelig zwart randje eromheen. Mooie tijden. Als freelance fotograaf werkte ik o.a. voor dagblad De Waarheid (foto’s werden voor dag en dauw met de trein naar de redactie in Amsterdam gebracht), maandblad Opzij, de Gaykrant en de gemeente Den Haag, volop bezig met de stadsvernieuwing, veel sloop van oude wijken. Daar begon mijn fascinatie voor afbraak. Geleidelijk ben ik mijn brood met ander werk gaan verdienen, maar zelden ga ik de deur uit zonder m’n oude, inmiddels wel digitale Nikon. De resultaten van de projecten, de sloop van de Allerheiligste Sacramentskerk in Den Haag en de sloop van de Bijlmerbajes in Amsterdam, wil ik graag met jullie delen.

Birgitta Maes

Geboren te ’s Gravenhage, de 14de uit een gezellig en creatief gezin van 15 kinderen ‘De kinderen van de koster’, vader Theo en moeder Toos. De creativiteit zit in muziek, cultuur, beeldende en digitale kunst, dans, koken etc. Iedereen doet wel iets om anderen te prikkelen, ieder op zijn eigenzinnige manier.
Iets mínder lang geleden heb ik de fotovakschool in Rotterdam afgerond. Ik vind het heerlijk om mensen te fotograferen, het liefst op een natuurlijke manier in een natuurlijke omgeving, maar ook geënsceneerd op een ingerichte setting. De sloop van de Allerheiligste Sacramentskerk waar ik vroeger veel kwam, was voor mij een bizarre gebeurtenis en fotografisch gezien een uitdaging en verrijking. Naast fotograferen heb ik HBO psychologie gestudeerd en werk ik als adviseur bij de gemeente Den Haag. Daar hebben Birgitta en ik elkaar ontmoet. Door onze gezamenlijke passie voor de fotografie zijn deze projecten ontstaan.

Annelies Schouten