Laden Evenementen

In oktober 2021 startte Paus Franciscus het synodale proces. Alle gelovigen werden uitgenodigd mee te denken over de toekomst van de kerk. Centraal stond en staat de vraag ‘Tot welke stappen beweegt de Geest ons om te groeien als synodale kerk, waarin het evangelie verkondigd wordt in onze eigen tijd? En wat zijn daarbij hindernissen?’ De resultaten van de gesprekken zijn verzameld en besproken tijdens de synode in oktober 2023.

Als Plein van Siena hebben wij het initiatief genomen om dit gesprek in de parochies van Amsterdam Zuid te voeren. Nu is het proces de tweede fase ingegaan en worden wij uitgenodigd om binnen onze eigen geloofsgemeenschappen opnieuw met elkaar in gesprek te gaan en te proberen samen enkele stappen op deze synodale weg te zetten.

Zuster Nadia Kroon o.p. heeft zich met anderen ingezet voor het synodale proces in Nederland o.a. als presentatrice van het Synodecafé, te bekijken via: www.luisterendopweg.nl. Zij zal ons informeren over dit proces en ons in een workshop begeleiden op de synodale weg. Dit is zeer belangrijk met het oog op onze toekomst.

Door: Nadia Kroon o.p.
Wanneer: wo 6 maart
Tijd: 14.00-16.00 uur
Kosten: geen

Ga naar de bovenkant