Op reis met Johannes II

Een weinig gekend werk van Vincent van Gogh. Lazarus die uit zijn graf komt.
Het verhaal over Lazarus is het einde van deel 1 van het Evangelie volgens Johannes. Het is het laatste verhaal dat Jezus plaatst tegenover de leiders van de gemeenschap in Jerusalem. Hierna vertelt Johannes over Jezus en zijn leerlingen en hoe het verder gaat met Hem en met hen.
Johannes heeft zijn verhaal zo geschreven dat we gemakkelijk kunnen aanschuiven bij die leerlingen. Christenen zijn leerlingen van Jezus, zijn op een of andere manier met hem onderweg om van Hem te leren. Wat leren?
Waar krijgen we woorden voor? Dat is niet te vertellen buiten onze bijeenkomsten om. Dat klinkt wat typisch, maar de betekenis van een ontmoeting is niet eenvoudig te beschrijven, of, is niet los verkrijgbaar. Maar weet dat U het mee kunt maken. Er wordt geen kennis verondersteld, alleen een beetje durf. En natuurlijk moet U zichzelf de ruimte gunnen om een beetje te wennen. Maar dat komt eigenlijk vanzelf.
Het is een bijzondere ervaring, samen geschaard rond het evangelie van Johannes. Het is een kleine groep. Iedereen kan het woord krijgen en meedoen.
U krijgt een uitgebreide tekst bij hetgeen we lezen. U moet wel een eigen bijbeltje meenemen. Welke vertaling doet er niet toe.

Begeleiding: Jan Engelen
Wanneer: di 19 sep; 3, 17, 31 okt; 14, 28 nov; 12 dec; 30 jan;
13, 27 feb; 13, 27 mrt; 10, 24 apr
Tijd: 19:30 – 21:30
Kosten: € 90,- te voldoen bij inschrijving.