Op reis met Johannes

Een van de grote bronnen en kroongetuigen van het christendom is het evangelie van Johannes. Johannes komen we volop tegen in onze cultuur, al was het maar in woorden als “lam Gods”, “de beste stuurlui staan aan wal”, “Abraham zien” als je vijftig wordt. Zoveel mannen en vrouwen hebben namen afgeleid van Johannes : Johannes, Hans, Johan, Anna, Ans, Marian en Jan. Zoveel schilderijen verbeelden scenes uit dit evangelie, zijn gedicht of gecomponeerd bij teksten als : “raak mij niet aan”, “Jezus schreef met zijn vingers in het zand.” De vrouw bij de bron. De bruiloft van Kana. Nicodemus. De ongelovige Thomas.
Kortom, in het evangelie van Johannes is een bron aan het woord die al eeuwenlang vloeit voor wie een beetje dorst heeft. Misschien denkt U: “Niet voor mij.” Misschien vindt U dat U te weinig weet om aan dit avontuur mee te doen. Maar wanneer U voor lief neemt dat het drie keer moeilijk of vreemd is, de vierde keer zult U merken dat het begint te wennen, en dat de bijbel een instrument met vele mogelijkheden en kansen is.

Van januari tot april komen we acht keer bij elkaar rond Johannes. Er wordt gelezen uit de bijbel. U krijgt een studievertaling, een kort en een uitgebreider commentaar. Daarnaast komt er ondersteunend materiaal op internet. U bent van harte welkom. Doe mee aan “op reis met Johannes”. Al uw vragen en opmerkingen mogen er zijn.

Begeleiding: Jan Engelen
Wanneer: di 10, 24 jan; 7, 21 feb; 7, 21 mrt; 4, 18 apr
Tijd: 19:30 - 21:30
Kosten: € 45,- te voldoen bij inschrijving.