Gespreksgroep rond de encycliek Laudato Si

Een aantal maanden geleden verscheen de eerste encycliek van paus Franciscus Laudato Si. Daarin wijst de paus de gelovigen en alle mensen van goede wil nadrukkelijk op hun verantwoordelijkheid in en voor heel de wereld. Daarbij stelt paus Franciscus de samenhang tussen de wereldwijde ecologische problemen en de sociale onrechtvaardigheid centraal. M.a.w. je kunt je niet inzetten voor het milieu en de dieren als je je ook niet inzet voor de medemens in nood. Want de aarde is ons “gemeenschappelijk huis”.
Graag nodigen wij u uit om met elkaar gedurende drie bijeenkomsten in gesprek te gaan over deze encycliek aan de hand van de volgende drie thema’s: de aarde als gave, zorg voor het huis, ons gemeenschappelijk huis.

Een ieder die geïnteresseerd is van harte welkom. Wel is het van belang dat de deelnemers de encycliek aanschaffen. Dit kan via de winkel van het Plein van Siena. De drie bijeenkomsten worden afgesloten met het vertonen van de documentaire We Feed The World op 26 mei 19.30 uur, waarin de voedselindustrie op een kritische wijze wordt belicht.
Begeleiding: Han Hoogakker, oud-pastoraal werker.

Wanneer: wo 10, 17, 24, vrij 26 mei
Tijd: 16:00
Kosten: vrije bedrage