Evangelie van Lucas


De evangelist Lucas

In onze cultuur doen we de evangelisten zeer tekort. Er zijn zoveel voor ons betekenisvolle zaken die wij aan hen te danken hebben maar bijna niemand ziet dat of bekommert zich daarom. In ons bijbels leerhuis willen we dat in alle gemoedelijkheid en vriendschap toch proberen.

Volgend jaar leest de kerk Lucas. Wij danken eigenlijk de inrichting van ons jaar aan hem. Als hij zijn verhaal niet opgeschreven had, zouden wij niets weten van Kerstmis, Hemelvaart, of Pinksteren. Alleen hij heeft ons deze verhalen en feesten gegeven.

Lucas de evangelist van de zelfs soms pittoreske, kleurrijke verhalen, is niet toevallig patroon van de schilders geworden. De schroom waarmee hij zijn verhaal over Jezus en de verhalen van Jezus vertelt is zo toegankelijk.

Volgend jaar leest de kerk Lucas. Op het plein van Siena gaan we dat ook doen. Niet alles, maar grote stukken. Wat hebt u nodig om mee te doen: een bijbel. Geeft niet welke vertaling. We veronderstellen geen bepaalde kennis. We beginnen zoals altijd weer vooraan en elke vraag mag gesteld worden. Het goede (ev-) verhaal (angelie) van Lucas brengt ons wel bijeen rond het verhaal waar hij vol van is. Als U meedoet zult u dat zelf meemaken. Een feest. Zoveel herkenning en instemming.  Jan Engelen heeft veel ervaring in het omgaan met mensen rond Het Goede Boek. U zult zich al snel opgenomen voelen in de kring rond het Boek van Alle Verhalen dat de Bijbel eigenlijk is, in ons geval rond Lucas.

Begeleiding: Jan Engelen
Wanneer: di  9 okt; 6 en 20 nov; 4 en 18 dec; 8 en 22 jan; 5 en 19 feb; 5 en 19 mrt; 2 en 16 en 30 apr.
Tijd: 19:30-21:30
Kosten: € 90,- te voldoen bij inschrijving.
.