Amnesty International mensenrechtendialoog

Zijn mensenrechten een verworvenheid in Nederland en hoeven we ons alleen maar druk te maken en in te zetten voor verbetering van het lot van mensen in verre landen? Is ongerechtvaardigd onderscheid naar afkomst of religie in onze samenleving een gepasseerd station? Een fenomeen dat voor eens en voor altijd achter ons ligt?

En kan je over deze vragen in deze tijden van polarisatie en feitenvrije politiek  echt van gedachten wisselen? Dus niet alleen maar het eigen gelijk hierover in een groep van gelijkgestemden van harte bevestigen of mekaar overroepen in stelligheid?

Amnesty International organiseert sinds kort dialogen over mensenrechten. Onderwerpen reiken van vluchtelingencrisis en privacybescherming tot discriminatie in Nederland. En de vorm van deze dialogen wordt zo gekozen en gehandhaafd dat een open uitwisseling van gedachten met respect voor anderen mogelijk wordt. Als U daarbij een handje helpt…

In het Plein van Siena organiseert de locale AI groep uit de Rivierenbuurt/de Pijp/westelijke tuinsteden een mensenrechtendialoog over het thema discriminatie in Nederland. Wat is eigenlijk discriminatie en hoe herken je het? En in welke mate treffen we het in onze samenleving nog aan? En wat kan je er dan aan doen?

Als U mee wilt praten in een onderzoekende en respectvolle sfeer, bent U van harte welkom. U kunt zich aanmelden via info@pleinvansiena.nl.

Begeleiding: Mariëtte Blom
Wanneer:  vrij 12 okt
Tijd: 19:30
Kosten: geen